Serving The Planet

[NL] Beste 2011 website hosting van Nederland

Mensen welke mij kennen, weten dat ik ongelooflijk kritisch ben. Perfectionistisch? Mwa … een ‘beetje’  Ik kom dikwijls met B2B en B2C clienten in aanraking welke hun website gehost hebben bij een bedrijf welke een ‘goede prijs’ hanteert. Wat dan vaak blijkt is dat ze op een trage server en/of trage verbinding zitten. GoDaddy is daar een uitstekend voorbeeld van. GoDaddy’s haar server park staat in Amerika. Wat betekent dat als je een bezoeker hebt op je site (met bijvoorbeeld veel plaatjes) dat laadtijden nogal te wensen over laten. Wanneer een website anno 2011 niet binnen een seconde op het scherm staat, bent u vaak uw klant al kwijt.

Dus wanneer uw klantenkring voornamelijk in Nederland zit, is het verstandig om niet alleen bij een Nederlandse hosting partij te zitten, maar u uzelf er ook van te verzeker dat de servers ook daadwerkelijk bij Nederlandse datacenters staan (in Enschede, Groningen, Amsterdam, dan wel Rotterdam). Deze zijn wat duurder dan buitenlandse servers, maar krijgt u daar ook meer (snelheid) voor terug.

Een ander aspect waar ik me helemaal groen en geel aan erger is naast goedkope hosting, allerlei beperkingen inbakken waarbij het een hostingklant niet gemakkelijk wordt gemaakt of extra’s zelfs geld kosten. Strato is daar een prima voorbeeld van. Domeinnamen bij Strato registeren is niet alleen duur, maar is het ook onmogelijk om de DNS records en/of nameservers aan te passen. Tevens ondersteunt een standaard site alleen HTML en CSS, en niet heel veel gebruikte PHP scripting (wat noodzakelijk is voor ieder blog/CMS wat een database koppeling benodigd). Mocht u deze argumenten niet begrijpen, neem van mij aan dat het absolute noodzaak is voor een goed functionerende website op te zetten anno 2011. Tevens is de support afdeling van Strato zeer slecht getrained. Dus ook deze aanbieder verdient mijn aanbeveling niet.

En dat geldt helaas voor het gros van de hostingbedrijven. Ik begrijp het wel … natuurlijk is het een interessant verdienstenmodel om iedere maand of jaar een hostingklant een bedrag voor te rekenen, maar wanneer je dan bepaalde eisen of vragen hebt, moeten deze ook adequaat opgevolgd worden.

Wat me ook opvalt is dat vele van mijn clienten hosting afnemen wat helemaal niet bij het gedrag van hun website past. Wat bedoel ik daarmee? 30GB dataverkeer limiet, terwijl er maandelijks maar 2GB dataverkeer is. Dat betekent dat 28GB niet gebruikt wordt, terwijl u er wel voor betaalt! Dat is dus geld weggooien / onnodige kostenposten voor u! Zou het niet alleraardigst zijn wanneer de hoster u erop attendeert welk pakket het beste bij uw website verkeer en website opslag past? Zodat u nooit teveel betaalt?

Backups … worden vaak niet gemaakt. Geen punt opzich … totdat er een server crashed en de order en producthistorie van uw ecommerce webwinkel volledig kwijt is! Dat betekent dat u in feite faillissement kunt aanvragen. Had uzelf backups moeten maken? Natuurlijk! Maar persoonlijk vind ik dat wanneer u bij partij X host, dat hij/zij ook zorg moeten dragen voor uw data en dus periodieke backups dient te draaien.

You might also like:   [NL] Ultra Light digital nomad Europe travel with Ryanair / Wizz Air

Weer tijd voor een voorbeeld. Webchamp … prima hosting opzich, maar de website pretendeert dat ze 24/7 support hanteren. In de praktijk valt dat tegen (understatement). Tevens laken ze diverse technische skills. Ik pretendeer niet alles te weten, maar wanneer ik een hoster moet gaan uitleggen hoe e.e.a. werkt of zou moeten werken, dan heb je bij mij je krediet verspilt. Gelukkig is Webchamp wel heel klantvriendelijk en coulant met het geven van restituties, maar krijg ik persoonlijk liever geleverd waarvoor ik betaal. Want downtime van websites betekent omzet mislopen, en dat wordt helaas niet vergoed.

Welke website aanbieder mijn aanbeveling verdient? Solidhosting. SolidHosting is geen prijsvechter, maar een extreem betrouwbaar hosting bedrijf opgericht door 2 Informatica ingenieurs in 2001 (dat is dus al ruim 10jaar ervaring)! Ik ken beide heren persoonlijk. ‘t zijn namelijk oud HTS Technische Informatica klasgenoten van mij. Vriendjespolitiek? Misschien. Waar ik mij zelf ben in gaan specialiseren is particuliere tech support (wat in feite niets te maken heeft mijn studie), zijn de oprichters van SolidHosting beide full-time werkzaamheden in het bedrijfsleven als IT professionals. Ondanks dat SolidHosting een part-time ondernemerschap betreft, krijg je al snel het idee zaken te doen met een multinational!

www.SolidHosting.NL

Tech support van SolidHosting wordt gedaan door 1 persoon. Geen flauw idee of ik zijn naam mag noemen, maar ik doe het gewoon Mark is cumlaude afgestudeerd in zowel HTS Technische Informatica, alsmede Informatica aan de Universiteit Twente. Dat dwingt anzich zelf al respect af. Zijn expertise gebieden zijn: Unix systeembeheer, hosting, website performance, Linux workstations, Java, PHP, Flash, etc. Wanneer ik ergens niet uit komt, heeft Mark ALTIJD, niet alleen een antwoord op mijn vraag, maar ligt ook de oplossing al klaar binnen 2-8 uur na aanmelding van het probleem per e-mail! Dus u heeft direct contact met een professional, en geen eerste lijns balie medewerker ofzo waarbij uw ondersteuningsaanvraag eerst door een administratieve malle molen moet.

Waar veel Nederlandstalige hosting bedrijven ‘t control panel / backend site administratie van het zeer goedkope (en gebruiksonvriendelijke) Direct Admin of cPanel gebruiken, heeft SolidHosting kosten noch moeite gespaard door de investeren in de zeer professionele & gebruiksvriendelijke techniek van http://www.parallels.com/products/plesk/ waardoor u met enkele muisklikken uw blog of ecommerce kunt installeren EN beheren! Er wordt door SolidHosting dus met de klant meegedacht, maatwerk geleverd, iedere dag incrementele backups, korte opvolgtijden … en de prijs. De prijs is uitstekend! Wanneer ze het 10-voudige zouden rekenen, zou ik ze nogsteeds aanbevelen. Zo goed is SolidHosting.NL

P.S. en nee … ik promoot hier geen affiliate programma. Ik wil graag dat mijn klanten waar ik sites voor programmeer & beheer hun hosting uitstekend geregeld hebben, zodat ze zich kunnen richten op ondernemen i.p.v. zich voortdurend bezig te houden met alle perikelen rondom hosting. Overtuig uzelf!

You might also like:   Vimeo Plus Support: Groups vs Channel vs Albums

P.P.S. Solidhosting doe op dit moment niets (meer) met aanbieden van dedicated servers. Sla wederom goDaddy over en ga direct naar TRUE.NL

 

About Earnie Rhyker

tech pioneer | intellectual BadAss | ethical lifehacker | WordPress Developer & Polyglot | information activist | blogger | added value services provider | multimedia enthusiast | senior linux server administrator | geek | bitcoin investor | laptop entrepreneur | open source contributor | hackintosh fanatic | charity donator | accredited top MLM networker & internet marketer 2014-2016 @ BFH | digital expat

View All Posts

Communities I have been 'hanging out' regularly over the past two decades. 

Note: links go to my profile on those respective sites. Connect with me if you like.

 

, , , , , , , , ,

Earn With Earnie

This site hasn't been updated since 2022. Visit my new blog -- EarnWithEarnie.com -- instead:

X
error: Content is DCMA protected !!